Nieuwsbrief september 2024

Een prachtig nieuw seizoen

Nu de temperatuur wat lager en de dagen wat korter worden nadert ook het nieuwe seizoen van Blokzijl Klassiek. We hebben ook dit jaar weer een schitterend en gevarieerd programma voor u samengesteld.

De zes concerten

Voor het vaste onderdeel, de pianorecital, komt de fantastische pianist Aidan Mikdad. Deze jonge pianist is in 2021 met de hoogste lof afgestudeerd op het conser-vatorium in Amsterdam, maar hij baarde vooral opzien door als jongste deelnemer de halve finale te bereiken van het koningin Elisabeth Concours te Brussel, hetgeen voor hem alleen Hannes Minnaar en Rian de Waal wisten te presteren. Hij speelt werken van Beethoven, Liszt en Scriabin
De meester van de barok, Johann Sebastiaan Bach,  staat centraal in het programma van een zeer gerenommeerd ensemble uit Duitsland en een graag geziene gast op de Europese podia: Neobarok Köln. Naast originele composities spelen ze ook een bewerking van het beroemde concert voor twee violen en orkest.
Trouwe bezoekers van Blokzijl Klassiek weten nog wel het zeer geslaagde optreden van de zangeressen van het Coco collectief. Gezien het succes in 2019 leek het ons goed ze wederom uit te nodigen. Zij brengen een zeer gevarieerd programma van Brahms tot Cage en van Schubert tot Piazolla. Zij worden daarbij vakkundig begeleid door pianist Maurice Lammerts van Bueren.
Wij zijn verheugd Nederlands momenteel bekendste celliste Ella van Poucke te hebben kunnen programmeren met als partner de bekende pianist Caspar Vos. Zij zullen naast de prachtige cellosonate van Frederic Chopin werken uitvoeren van Gabriel Pierné en Nadia Boulanger.
De liefhebbers van muziek voor blazers komen aan hun trekken in het vol-romantische repertoire van het Amsterdam Wind Quintet. Op fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot  zullen werken uitgevoerd worden van Mendelssohn, Paganini, von Weber en Schumann.
Het Ragazze Quartet heeft een verrassend programma; naast het bekende “Amerikaanse” strijkkwartet van Antonin Dvorak spelen ze o.a het strijkkwartet van de herontdekte Amerikaanse Florence Price. In de apriluitgave van het blad Luister vertellen de leden van het kwartet enthousiast over de laat romantische muziek van deze componiste.

Alle concerten worden uitgevoerd op zondagmiddag in de Grote kerk te Blokzijl. Kaarten voor een concert kosten 25 euro en een abonnement voor alle zes concerten 125 euro. U kunt een abonnement en losse kaarten bestellen op deze website.